Abruzzo Casa

Uw huis in het groene hart van Italië. Waar bergen, heuvels en de zee bij elkaar komen.

Onze diensten 

Abruzzo Casa:  Uw huis in het groene hart van Italië, waar de bergen, heuvels en de zee bij elkaar komen.

Aankoop-begeleiding.

Abruzzo Casa geeft u Nederlandstalige begeleiding bij de zoektocht,  aankoop of verbouwing van uw (tweede) huis in Italie,  in de regio Abruzzo. Ook kunnen we u ondersteunen met de verhuur of beheer van uw woning in Abruzzo.

 

We doen dit zelf of in samenwerking met onze partners. Alles om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over vergunningen, verbouwingen of dat u de weg niet kent door het oerwoud van regels (de bureaucratie). Zo kunt u zelf heerlijk en zorgeloos genieten van het moois van Abruzzo, en krijgt u tegelijkertijd ook een goed rendement op uw investering. 

 

Dienstverlening samen met onze partners:
We werken samen met lokale specialisten. zoals een ingenieur, geometra, aannemers, boekhouders/fiscalisten (commercialista), mensen gespecialiseerd in subsidies,  tuinmannen, schoonmaakbedrijven, vrouwen die kookcursussen geven over de typische authentieke Abruzzo-keuken, en een talen-instituut om ter plaatse goed italiaans te leren, en we bieden zelfs Nederlandstalige excursies naar de "highlights van Abruzzo". 

We werken ook samen met Nederlandse specialisten met kennis van Italië, vooral op het gebied van internationaal (belasting)-recht. Om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor uw specifieke situatie en wensen.  

Abruzzo beter leren kennen.

Om kennis te maken met de mooie, maar helaas nog relatief onbekende regio Abruzzo, plaatsen we op onze facebook pagina regelmatig berichten over bezienswaardigheden en evenementen in Abruzzo. 

U kunt ook een vakantiewoning huren of deel nemen aan een excursie, workshop, training of evenement om Abruzzo beter te ontdekken. 

Zoveel mensen, zoveel wensen....

Abruzzo Casa biedt begeleiding en dienstverlening bij de zoektocht, aankoop of verbouwing van een huis in de Abruzzo, Italie. We bieden verschillende diensten aan, en welke onderdelen u bij ons wilt afnemen, wat u nodig heeft of wat u zelf wilt doen, dat bepaalt u zelf. Want niet iedereen zoekt hetzelfde en niet iedereen wil dezelfde begeleiding bij deze zoektocht. U weet wat u wilt, wij kennen de weg. 


Onze aankoop begeleiding:

Voor de verschillende fases van uw huis-zoek of huis-koop of huis-verbouwings traject, bieden we verschillende dienstverlening.


Orientatie -fase (huis zoeken).

  • Orientatie-pakket. Met het orientatie pakket houden wij u op de hoogte van het aanbod in de Abruzzo van huizen die aan uw wensen voldoen. Zo kunt u rustig oriënteren, en een duidelijker beeld krijgen van de mogelijkheden in de Abruzzo én van uw wensen waar uw huis aan moet voldoen. U weet heel goed wat u wel en niet wilt, door het orientatiepakket kunt u dat steeds makkelijker aan geven waardoor we steeds gerichter kunnen zoeken.
  • Huis bezichtiging door Abruzzo Casa. Wij bezoeken het huis van uw interesse, maken foto's en doen een eerste inventarisatie van huis, ligging, omgeving en opvallende dingen...
  • Selectie-check. De selectie check is een korte eerste check op het huis waar u interesse in heeft. Het houdt in:
  1. een check op de kadastrale status van het huis. Klopt het huis met de tekeningen in het kadaster? Zijn er nog lopende niet afgeronde bouwprojecten? Welke historie en toestemmingen zijn er?
  2. een check op de gemeentelijke en provinciale bestemmingen. Is het beschermd natuurgebied? Mag er wel of niet bijgebouwd worden? Welke gemeentelijke eisen en beperkingen en mogelijkheden zijn er met betrekking tot het huis en de grond?
  3. een bouwtechnische check. Wat is de bouwtechnische staat van het huis? Welke vergunningen zijn er mogelijk?
  4. een check op de eigenaren. Zijn de eigenaren wel de volledige eigenaren met volledige zeggenschap en bevoegdheid over het huis? 
  • Samen huis bezoeken. Als u één of meerdere huizen heeft gevonden waar u interesse in heeft, kan er een gezamelijk bezoek ingepland worden. Zo kunt u zelf het huis bekijken. In overleg plannen we de bezichtigingsafspraken efficient in, zodat u in een korte tijd een aantal geschikte huizen van uw interesse kunt bezichtigen.         


Voorbereidingsfase voor huis aankoop.

Als u een geschikt huis gevonden heeft wat aan uw wensen voldoet, wilt u het waarschijnlijk graag kopen. De aankoop van een huis gaat in Italië anders dan in Nederland. Een voorlopig koopcontract is al bindend. Dat betekent dat u voor die tijd alles uitgezocht en helder wilt hebben, zodat u precies op de hoogte bent van alle specifieke kenmerken en eigenschappen van het huis. 

In deze fase is het werk van de lokale ingenieur dan ook zeer belangrijk. Hij onderzoekt alle juridische en bouwtechnische eigenschappen van het huis tot in detail. En ook de notaris doet het nodige voorwerk om te voorkomen dat u na de koop met onbekende gevolgen blijft zitten. In deze fase wilt u ook uw financiele positie en gevolgen heel helder hebben. 

Afhankelijk van het soort huis en de lokale bestemmingen, zijn er diverse mogelijkheden en vormen voor het koopcontract. In deze fase is er ook contact met de lokale commercialista om alle lokale gemeentelijke voorwaarden, de fiscale voorwaarden in kaart te brengen. Samen met onze internationale belastingadviespartner is het zeker verstandig om uw totale situatie door te spreken. Er zijn vele uitzonderingen die de regels bevestigen. Van te voren goed informeren en alle mogelijkheden kennen gaat u zeker veel geld besparen!

Stabilisatie fase

In de stabilisatie fase heeft u uw huis gekocht, is het overgedragen, en is het van belang om te "landen"....

We helpen u snel wegwijs in het oerwoud van mogelijkheden en regelgeving in Italie, zodat u zo snel mogelijk "up en running" bent...


Huis-verbouw fase

Waarschijnlijk heeft u uw eigen wensen met betrekking tot de indeling of modernisering van uw nieuwe woning. In de aankoopfase zijn uw voorlopige wensen uiteraard al meegenomen in een voorlopige kosteninschatting, zodat u weet wat uw verbouwing ongeveer zal gaan kosten. Na de koop worden uw verbouwingswensen verder in kaart gebracht, getekend, en in een aanvraag bij de gemeente ingediend. Juist in deze fase is het heel belangrijk dat dit gebeurt door iemand die de lokale regels (en grillen) kent, en die samen met u een verbouwingsplan kan opstellen wat aan uw wensen én aan de lokale regels voldoet. Iemand die de taal spreekt en die bekend is in de regio, zodat uw verbouwingsaanvraag ook snel in behandeling genomen wordt en goedgekeurd kan worden. 

Tijdens de verbouwingsfase wordt het hele project met u doorgesproken, met de tussenstappen en de gemaakte voortgang. Zo bent u altijd op de hoogte wat er gebeurt, en hoe uw project vordert.

Specialistische dienstverlening

In iedere fase kan het nodig zijn om specialistische dienstverlening in te schakelen. We hebben een uitgebreid netwerk van verschillende specialismen. Denk aan ingenieurs services, bouwtechnisch advies en uitvoering, contacten met lokale makelaars, aannemers, juristen, notaris, financiele dienstverlening, internationale belastingadviseurs en administratieve ondersteuning. Maar ook diensten op het gebied van verhuur van uw tweede woning, of praktische ondersteuning bij het regelen van gemeentelijke inschrijvingen, of het aanvragen van gas, water, licht en internet in Italie. De communicatie met u is in het Nederlands. Deze dienstverlening is uiteraard afhankelijk van uw persoonlijke situatie, en de situatie van het huis wat u wilt kopen.