Abruzzo Casa

Uw adviseur en makelaar voor de aankoop van huizen en verbouwingen in Abruzzo, Italië. 

Subsidie mogelijkheden en Fiscale faciliteiten specifiek voor Regio Abruzzo

De Regio Abruzzo wil graag buitenlandse investeerders, particulieren die huizen kopen, en ondernemers aantrekken naar Abruzzo. Ze zeggen dat dat een positief effect heeft op de economie en de werkgelegenheid voor de mensen in Abruzzo

Daarom zijn er allerlei subsidies en fiscale faciliteiten beschikbaar gesteld om mensen te helpen een huis te kopen, verbouwen en een bedrijf op te zetten in Abruzzo. Op deze pagina volgt een overzicht van de mogelijkheden, uiteraard moeten we specifiek afhankelijk van de situatie kijken welke regelingen en mogelijkheden er zijn voor uw plan en huis wat u op het oog heeft.

Fiscaal zijn de miljonairsregeling, pensioenregeling en de new-residents regeling het meest interessant voor buitenlanders die in Italië komen wonen.


Subsidie bij aankoopfinanciering:

De regio stelt een financiering beschikbaar, naast een stuk eigen financiering van de koper, tegen 0% rente gedurende een looptijd van 30 jaar. Deze subsidie is afhankelijk van een aantal criteria.

Verbouwingsfinanciering.

Afhankelijk van uw ondernemingsplan zijn er diverse subsidies beschikbaar. Sowieso op airco's en zonnepanelen(dat geldt algemeen), maar ook op de kosten van een verbouwing. Deze specifieke verbouwingssubsidie wordt meestal ieder jaar beschikbaar gesteld, heeft altijd het doel van toeristische ontwikkeling van een bepaald gebied, en heeft een bepaald tijdvak waarin de aanvraag ingediend kan worden. De toekenning van de verbouwingssubsidie gaat op basis van een aantal punten wat uw aanvraag krijgt (op basis van activiteiten, locatie, en gegevens van de aanvrager). Het is mogelijk om tot maximaal 50 - 65% van de verbouwingskosten als subsidie terug te krijgen.

Exploitatie.

Op het agri-culturele gebied zijn er diverse subsidiemogelijkheden, ieder met zijn eigen voorwaarden:

* agriturismo

* bed & breakfast

* opleidingen / trainingen / educatief

* sociaal van belang

* educatie rondom de flora en fauna van Abruzzo (mensen leren omgaan met de natuur)

* promotie van specifieke producten uit Abruzzo

* promotie van de Abruzzo keuken


New Residents Regeling

Voor nieuwe resident inwoners van Italië geldt onder bepaalde voorwaarden dat de eerste 5 jaar het inkomen maar voor 50% als fiscaal inkomen gezien wordt. De basis voor de inkomensheffing is dus maar 50% van uw daadwerkelijke inkomen. Wegens het progressieve tarief is uw belastingvoordeel meer dan 50%!!

 

Miljonairs Regeling

 

Italië biedt de (onbekende) Miljonairs regeling aan, als fiscale faciliteit voor nieuwe residenten. Het is mogelijk om uw totale belastingbedrag in Italië te fixeren op 100.000 Euro, los van wat uw inkomen is, uit arbeid, onderneming, of vanuit vermogen. 

 

Pensioen Regeling

 

In 2019 is er een nieuwe fiscale pensioenregeling geïntroduceerd die het nog aantrekkelijker maakt om in Italië van uw pensioen te genieten!!


==> Voor alle subsidies en regelingen geldt: Neem contact met ons op voor meer informatie, en een analyse van uw persoonlijke situatie!!